ایرانگردی
به گزارش آی فیلم 2، «خاگینه» یکی از غذاهای قدیمی است که در کشورهایی مثل افغانستان، ایران و ترکیه به روش های مختلف متناسب با فرهنگ مردم آن منطقه آماده می گردد.
در ادامه با طرز تهیه خاگینه به سبک مردم افغانستان آشنا می شوید:
مواد لازم:
یک پاکت پالک(اسفناج)
200 گرام سماروق(قارچ)
دو قاشق پیاز داغ(پیاز خشک سرخ شده)
نیم قاشق سیر رنده شده(خورد شده)
200 گرام پنیر میده شده
هشت عدد تخم مرغ
یک قاشق مرچ سیاه
روغن به قدر ضرورت
نمک به قدر ضرورت
طرز تهیه:
در ابتدا یک قاشق روغن را روی کرایی(تخم پزی) سرخ نموده به روی آن پالک تازه را علاوه می کنیم و به مدت 3 دقیقه روی حرارت تفت می دهیم.
در ادامه سماروق های خرد شده را به پالک اضافه می کنیم و به مدت 3 دقیقه دیگر می گذاریم تا نرم گردد. به ترتیب آن پیاز داغ، سیر رنده شده و نمک را نیز به مواد خاگینه علاوه می کنیم.
در این مرحله، کف ظرف شیشه ای مخصوص داش را همراه با روغن چرب نموده و مواد تهیه شده خاگینه را به روی آن پهن می نماییم و پنیرهای میده شده را نیز به آن اضافه می نماییم.
در پایان، تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه با هم مخلوط نموده و به روی مواد خاگینه می ریزیم و مدت 30-35 دقیقه در درجه 180 سانتی گراد می گذاریم تا بپزد.
سمیه غفوری زاده